11 December 2007

Antara UMNO, HINDRAF, perkauman dan pilihanraya (2)UMNO yang bernafas dengan sokongan mutlak orang- orang Melayu sedar dengan penurunan keyakinan dan kethiqahan terhadap parti, perjuangan dan pimpinannya. Semua orang tahu ‘UMNO BARU’ yang ditubuhkan semula oleh Dr. Mahathir 22 tahun yang lalu sudah tidak mampu membela agenda Melayu apalagi agamanya.

Majoriti rakyat Melayu sedar perjuangan dalam UMNO adalah untuk mencari ‘cable’, kekayaan dan pangkat bagi orang kaya dan duit poket (baca Wang Ihsan) bagi yang miskin. Oleh itu apa lagi modal yang boleh digunakan oleh UMNO untuk menarik perhatian pengundi sasarnya.


Kita dapat lihat pelancaran projek mega koridor Utara, Timur dan Wilayah Iskandar di selatan yang banyak melibatkan kawasan Melayu seolah- olah ternafi begitu sahaja apabila hampir 200,000 rakyat berjaya disatukan oleh BERSIH di ibu negara seolah- olah menggigit jari tuan yang baru saja selesai menaburkan makanan. Sedangkan isu pembangunan merupakan isu pokok yang senantiasa dicanang oleh UMNO dalam mengelabui mata rakyat Melayu.

No comments: