09 January 2009

Air Mata Palestina

Salam Intifadhah!

Tahun 2008 melabuhkan tirainya dengan suatu lagi PROJEK KERAJAAN HARAM BARISAN ISRAEL membunuh secara pukal ibu ayah, adik beradik kita di Palestin. Jenayah kemanusiaan terbesar ini sangat hina kerana serangan dilakukan keatas penduduk Gaza yang sedia terkepung dan terpenjara dalam ruang 30X70 km dengan kepadatan yang amat tinggi. Sebab itulah setiap inci bumi yang dibom zionis laknatullah akan mengenai anak2 kecil, wanita2 dan orang tua serta pemuda2 palestin.

Kekejaman ini dilaksanakan setelah segala bentuk hubungan kemanusiaan dan keperluan hidup penduduk Gaza dinafikan sejak sekalian lama.

Kita mendesak agar kerajaan Malaysia segera mengemukakan bantahan kepada sekutu terkuat regim haram ini iaitu Amerika Syarikat dan inisiatif perlu juga diambil dengan segera agar isu ini dirungkaikan di pentas antarabangsa termasuklah di peringkat Majlis Keselamatan Bangsa-bangsa Bersatu (PBB) dan Pergerakan Negara Berkecuali (NAM).

Sindrom PONDAN semakin menular dikalangan pemimpin negara2 umat Islam seperti Malaysia, Mesir, Sudan, Arab Saudi dan lain2. Inilah akibat salah memilih pemimpin. Pemimpin- pemimpin boneka yahudi ini tak mungkin punyai perasaan simpati atau belas kasihan apatah lagi rasa ukhuwah dengan penduduk Islam Palestin kerana Aqidah mereka tak punya hubungan batin dengan mereka. Aqidah mereka sudah lama selari dengan zionis laknatullah. Sebab itulah mereka lebih cenderung menyokong tindakan bacul zionis membantai umat Islam di depan mata mereka sendiri.

Tindakan mengundi calon parti punya pertalian aqidah dengan zionis, BN di Pilihanraya Kecil P036 merupakan suatu pengkhianatan terbuka kepada umat Islam di Palestin khasnya, dan umat Islam sejagat amnya. Ayuh buktikan!

OIC juga mestilah keluar dari kepompong tradisi mereka dan mengambil tindakan drastik untuk membantu saudara seagama yang dizalimi ini. Negara-negara umat Islam lain agar bersatu membela nasib dan masa depan rakyat Palestin yang ditindas dan diperlakukan begitu hina sekali oleh regim haram ini.

Dalam waktu yang sama kita menyeru agar seluruh ahli dan penyokong gerakan Islam serta seluruh umat Islam dalam negara agar dapat bersama-sama menyatakan bantahan dan kekesalan terhadap tindakan biadap regim haram ini.

Kita menyeru umat Islam agar bersama-sama melakukan solat hajat dan membaca Qunut Nazilah agar diberikan pertolongan serta kemenangan oleh Allah S.W.T. dalam menghadapi regim Zionis Israel ini.

1 comment:

lebahfaqir said...

jom! kite sume boikot sume brg2 yg menyokong ekonomi Israel!!