11 March 2008

Sedikitnya Kesyukuran Kita Berbanding Doa kita..

Assalamualaikum w.b.t.
Sahabat- sahabat pembaca sekalian,
Alhamdulillah kita baru sahaja selesai langkah pertama daripada ribuan langkah- langkah dalam menegakkan kalimah yang suci di muka bumi yang tercinta ini..
Sejenak kita imbau perit maung yang kita harungi sehingga ke saat kita mengecapi nikmat kemenangan hari ini... Berapa banyak doa, air mata, harapan, rayuan yang telah kita panjatkan ke hadrat Rabbul Jalil... Namun setelah diperkenankan segala doa kita.. berapa banyak pula kesyukuran kita kepadaNya??
"Apabila datang pertolongan dan kemenangan daripada Allah, lalu engkau menyaksikan manusia berbondongan datang kepada ugama Tuhan, maka bertasbihlah kepada Tuhan dengan menyucikan dan memujiNya serta pohonlah keampunan daripadaNya."
Semoga dengan kemenangan ini kita dapat mewujudkan lebih banyak model negara Islam untuk dinilai oleh manusia... Kerana keyakinan saya, Islam itu untuk dilaksana bukan untuk di simpan.. namun masih ramai yang ragu apakah Islam adalah pilihan yang boleh diharapkan atau harap menanti belah? Hanya dengan model pemerintahan Islam yang bersifat praktikal boleh meyakinkan mereka ini..Oleh itu, peluang yang diberikan Allah kepada kita ini harap janganlah dipersiakan..

No comments: